Bands

We zijn heel blij ook in 2015 weer een mooie line-up te presenteren. Meer informatie over de bands die op het hoofdpodium zullen spelen vind je hier.

Ballsy Swing (FR) »

Ballsy Swing is een band van 3 jonge muzikanten (deels geschoold op het conservatorium) uit Centraal Frankrijk. Opgegroeid in de traditionele muziek, met ouders die ook veel muziek maken, zit het spelen hun in het bloed. Alle drie spelen ze in meerdere zeer goede folkbands, zoals Le Sextet à Claques (Colin, Valère) en Gasconha Plus (Lucas). In Ballsy Swing maken de jongens een mix tussen melodieuze traditionele dansmuziek en prachtige eigen composities.

Lucas Thebaut: trekzak
Colin Delzant: cello
Valère Passeri: viool

Website van Ballsy Swing

BmB (NL) »

BmB is een nieuw project, speciaal in het leven geroepen voor Cadansa 2015, op initiatief van Wouter Kuyper. Een powerband, met enkel Nederlandse toppers die bij elkaar zijn gaan zitten om een feestje te bouwen. Ze spelen een uitgebalanceerde set, met ook veel gezongen dansmuziek. Verwacht niet teveel subtiliteit, maar des te meer energie, energie, ENERGIE! Accordeon, trompet, doedelzak, gitaar, contrabas, zang. 5 mannen, 1 vrouw. Kunnen jullie de namen al invullen?

Al het materiaal dat ze zullen spelen is al bekend in binnen- en buitenland, (zo goed als) traditioneel... "We hopen erop dat wat we brengen rechtstreeks in ieders sessieboekje komt te staan".

Duo Cognet (FR)»

Antoine en Clémence zijn broer en zus die opgegroeid zijn met de traditionele muziek en dans van de Auvergne. Samen met vrienden spelen ze ook in Komred.
Antoine Cognet: (tenor)banjo, gitaar, slide
Clémence Cognet: viool, voeten, zang

Duo Etienne (FR) »

Cyril en Loïc zijn twee broers die opgegroeid zijn in de rijke folktraditie van de Auvergne. Samen met vrienden spelen ze ook in Komred.
Cyril Etienne: klarinet
Loïc Etienne: trekzak

Duo Marziano (NL/IT)»

Een duo van een Nederlandse accordeonist en een Italiaanse percussionist (woonachtig in Nederland). Samen maken ze een boeiende samenstelling van Italiaanse, Franse, Nederlandse en Ierse folk.

Erik de Jong: piano, accordeon
Vincenzo Castellana: percussie

Duo Marziano

Duo Porto (FR) »

Hier is een leuke anekdote: vorig jaar tijdens CaDansa ontmoetten twee muzikanten elkaar door in de bar samen te spelen. Die ontmoeting was zo inspirerend voor beide muzikanten (en werd zo gewaardeerd door de toeschouwers), dat ze besloten een duo te beginnen. Voor beide jongens geldt dat wij al een tijdje geleden de tel zijn kwijt geraakt in hoeveel bands ze wel niet spelen, maar... hoe meer hoe beter, nietwaar! CaDansa 2015 wordt het eerste echte optreden van deze nieuw-geboren formatie.

Duo Tanghe Coudroy (FR) »

Dansmuziek die zowel vrolijk als gevoelig is, licht en meeslepend, verfijnd en energiek... Duo Tanghe Coudroy is een band om verliefd op te worden. Martin Coudroy speelt trekzak en is opgegroeid in de Bretonse folk. Al snel ontdekte hij de Zweedse folkcultuur en is hij ook veel Zweedse muziek gaan spelen. Samen met gitarist Aurélien Tanghe speelt hij een mooie mix van centraal Franse, Bretonse en Zweedse dansmuziek.

Martin Coudroy: trekzak
Aurélien Tanghe: gitaar

Website van Duo Tanghe-Coudroy
Duo Tanghe-Coudroy op MySpace

Komred (FR) »

Komred bestaat uit 5 jonge muzikanten uit de Auvergne die als sinds 2004 samen muziek maken. Allemaal hebben ze een grote passie voor de muziek en dans uit hun streek, en weten als geen ander leven te geven aan die traditie. Verwacht ruimvoldoende Auvergne Bourree's en een bal met een ongelofelijke energie!

Antoine Cognet: (tenor)banjo, gitaar, slide
Clémence Cognet: viool, voeten
Cyril Etienne: klarinet
Loïc Etienne: trekzak
Mathilde Karvaix: klarinet, zang

Komred op Myspace
Filmpje

La Jupette Barbue (FR) »

A capella zingen deze 3 zangers dansmuziek uit Centraal Frankrijk. De stemmen van deze 2 vrouwen en 1 man smelten samen tot een aanstekelijk geheel, en ze maken dansmuziek waar niemand stil op kan blijven zitten. Hoewel er nog veel prachtige traditionele folkliederen zijn, horen we vaak maar weinig zang op een bal. Daarom is deze band een heel bijzondere toevoeging aan het programma.

Carine Fourcade: zang
Philippe Duval: zang
Lia Ausserré: zang

La Jupette Barbue op SoundCloud

Les Zeffeurs (FR) »

Huiskamervariant van de befaamde groep Zef. De muzikanten spelen een fijne balset in de setting van steeds wisselende duo's.

Baltazar Montanaro: viool
Aurélien Claranbaux: trekzak
Laurent Geoffroy: trekzak, accordina
Damien Dulau: gitaar, bouzouki
Jean-Michel Martineau: bas
Eddy Corade: geluid

Zef / Les Zeffeurs op Myspace

Mélopées et Moribondes (FR) »

Deze knotsgekke Fransen maken er overal een feest van.

...

Mélopées et Moribondes op Vimeo
Filmpje

Monsieur Fruits (FR) »

Monsieur Fruits plays in trio. With it's guitar, his voice and himself, a bit of sweetness, lightness and madness... He makes you enter in a world where everyone has the possibility to sing, dance and have some fun!

Monsieur Fruits online

Parapente700 (PT) »

Dit duo bestaat uit de Portugese Eva Parmenter en de Oekraïense Denys Stetsenko. Beiden zijn ze opgegroeid in muzikale families, waar ze elk hun eigen traditionele muziek van jongs af aan hebben leren spelen. Ze hebben elkaar ontmoet in de improvisaties van jam sessies in Portugal, en al gauw is dat uitgegroeid tot een duo dat het liefst diep in de nacht hun energieke maar ook subtiele muziek aan de dansers voorlegt.

Eva Parmenter: trekzak, zang
Denys Stetsenko: viool

Filmpje van Parapente700
Parapente700 op Facebook

Raphael Decoster solo (FR) »

ZEF (FR) »

ZEF bestaat uit 5 doorgewinterde muzikanten uit centraal Frankrijk die al sinds 2001 in deze formatie spelen. Ze combineren traditionele instrumenten zoals de trekzak met moderne instrumenten als elektrische gitaar, wat zorgt voor een stevig geluid. Ze spelen vooral eigen composities, die zijn gebaseerd op de traditionele dansen en muziek.

Baltazar Montanaro: viool
Aurélien Claranbaux: trekzak
Laurent Geoffroy: trekzak, accordina
Damien Dulau: gitaar, bouzouki
Jean-Michel Martineau: bas

Website van Zef
Zef op Myspace

Zoalo (NL) »

Zoalo is een duo uit het zuiden van Nederland dat eigen nummers speelt met invloeden uit de jazz en de folk: spannende harmonieën, herkenbare folkritmes en melancholische melodieën. Ze zorgen voor afwisselende begeleiding tijdens bals met gitaar, dwarsfluit, contrabas, mondharmonica en veel 2-stemmige zang.